NakiBey NakiBey

Previos PostNext Post

İSTANBUL’UN DENİZE GİRİLEBİLİR PLAJLARI

Yaz geldi. Havalar ısındı, kıyafetler inceldi, günler uzadı ve tatil planları yapıldı.
Yılın yorgunluğunu atmak, deniz ve güneşin tadını çıkarmak ya da uzun bir eğitim maratonunun ardından dinlenmek istiyorsanız; Ege ve Akdeniz sahillerine ya da daha uzak tatil beldelerine gitmenize gerek yok.
Tatil hemen yanı başınızda… Üç bir yanı denizlerle çevrili olan tarihi yarımada İstanbul’un merkezinde yer alan plajlar, günübirlik tatiliniz için geniş seçenekler sunuyor.
Kentin yorucu temposundan uzaklaşmak, deniz ve güneş keyfi yapmak istiyorsanız İstanbul’da Akdeniz ve Ege plajlarını aratmayan nitelikte denize girilebilen temiz deniz ve plajlar var.

Doğa Mirası

İstanbuldaki Plajlar ve Denize Girilebilir Yerler

İstanbul’da “denize girilebilir” yerler; Şile, Kilyos, florya, Büyükada, Heybeliada, Burgaz, Kınalı ve Sedef Adası’ında bulunan plajlar ve beach clubler.

Uzak seyahat hayallerinizi gerçekleştirememiş olabilirsiniz ama tatilinizi ertelemeyin. İstanbul temiz deniz ve plajları ile tarih kokulu müzeleri, sarayları, kilise ve camileriyle sizlere unutulmaz tatil fırsatı sunuyor.
İstanbul’un denize girilebilir plajlarında deniz ve güneşle kucaklaşmak. Tarihe mistik bir yolculuk yapmak. Geçmişin gizemli yollarında gezinmek. Ve değişik kültürlerle tanışmak. İşte İstanbul…

İstanbul’un İncisi Büyükada

Kentin merkezine en yakın ve ulaşımı en kolay tatil beldesi, adalar. Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, sedef adası ve Büyükada’ya İstanbul’un her bir köşesinden kalkan motorlarla ulaşım çok kolay ve hızlı.
Dört bir yanı Marmara Denizi ile çevrili olan adaların en büyüğü Büyükada.
Bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Büyükada , İstanbul’un “denize girilebilen” en güzel tatil beldelerinden biri. Temiz denizi, çam ormanları, çam kokuları, tarihi yalıları, kiliseleri ve muhteşem deniz manzaralarıyla ünlü.
Büyükada’da otomobil ve kamyon gibi ulaşım araçları yok. Adanın her bir köşesine yayan, bisikletle veya faytonlarla ulaşabilirsiniz. Ada yollarında bisiklet keyfi yapmak için ise hemen her köşe başında bulunan “bisiklet kiralama” dükkanlarından yararlanabilirsiniz.
Fayton turu atmak ise ayrı bir keyif. Büyük ve küçük fayton turlarıyla Büyükada’yı baştan başa gezmek mümkün.
Çam ormanlarında piknik yapabilir veya orman içindeki yürüyüş parkurlarında spor yapabilirsiniz.
Balık severler sahildeki balık restoranlarını tercih edebilir. Ayrıca iştah kabartan lokma tatlıları, kuru pastaları, kurabiyeleri, poğaçaları, çeşitli dondurmaları ve büfeleriyle adeta bir lezzet şöleni yaşatıyor ziyaretçilerine…
Büyükada tarihe yolculuk yapmak istiyenlere de kucak açıyor. Tarihi yalılarını ve kiliselerini mutlaka görmelisiniz. Özellikle adanın en yüksek tepesinde bulunan Aya Yorgi kilisesi özellikle bahar ve yaz aylarında adeta turist akınına uğruyor.

Büyükada’da Plajlar ve Deniz

Büyükada en çok da İstanbul’umuzun gönül rahatlığı ile “denize girilebilen” plajlarıyla ünlü…
İstanbul’un incisi Büyükada ‘da “denize girilebilen “en temiz aile plajı, 1984 yılından beri hizmet veren Nakibey plajıdır. Ada merkezinden yürüyerek 15 dakikada veya ücretsiz “Nakibeyplaj” tekneleriyle 5 dakikada ulaşabilirsiniz.
Kentin gürültüsünden ve kaosundan uzakta deniz ve güneşin keyfini yaşamak ve eğlenmek istiyorsanız “Nakibey plajı” sizin için ideal bir tatil fırsatı olabilir.
Motor iskelesinin hemen yanı başından kalkan “Nakibeyplaj” tekneleriyle plaja geliş-gidişler ücretsiz.
Denizi temiz; çünkü Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu’nca düzenli aralıklarla yapılan deniz suyu tahlilleri yıllardır iyi kalite olarak sınıflandırılıyor.
Deniz sığ olup dibi tamamen kumdur.
Uzmanlara göre uzun bir yaz tatili döneminde ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte çeşitli aktiviteler yapması önemlidir. İşte bu yüzden çocuklarınızla birlikte gönül rahatlığıyla denize girebileceğiniz ve eğlenceli oyunlar oynayabileceğiniz bir kumsalı var.
Havası çok temiz; çünkü plajın hemen arka tarafında çam ormanları uzanıyor.
Şirin bungalovları, temiz kabinleri ve tuvaletleri, güvenli ortamı, eğitimli cankurtaranları, nefis kebapları, hamburgeri ve güleryüzlü hizmet anlayışıyla uzun yıllar konuklarını ağırlayan “Nakibey plajı” güzel İstanbul’umuzun en nadide aile plajı olarak biliniyor.
Adada başka plajlar da var. Kumsal, Yörükali, Prenses gibi… Hem günübirlik, hem de uzun tatilcilere de geniş olanaklar sunan otel, motel ve pansiyonların sayısı da hayli fazla.
Eğer uzak tatil hayallerinizi bu yıl da ertelemek zorunda kalırsanız üzülmeyin; İstanbul merkezinde bulunan Büyükada temiz denize girilebilen plajları ve tarih kokulu gizemli içeriği ile sizlere unutulmaz bir tatil anısı sunuyor.

Previos PostNext Post Share:

Bir cevap yazın